ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta központ,
- két ATM,
- két játszótér,
- múzeumok (Csillagvár, Tájház),
- téglagyár (Wienerberger),
- Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt.,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Sörművek),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház...

Statisztika:

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

62.6%HUNGARY HUNGARY
24.1%UNITED STATES UNITED STATES
2.5%AUSTRALIA AUSTRALIA
1.6%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
1.5%GERMANY GERMANY
1.4%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC
1%AUSTRIA AUSTRIA
0.7%SLOVAKIA SLOVAKIA
0.5%ROMANIA ROMANIA
0.4%SWITZERLAND SWITZERLAND

Látogatók

Tegnap:  83
Ezen a héten:  162
A múlt héten:  476
Ebben a hónapban:  1395
A múlt hónapban:  1843
Összesen:  19449


KÖZADATKERESŐ

Értesítés utcanév változásról PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2015 november 12. (csütörtök) 17:35

Tisztelt Érintett Lakosok!

Az országgyűlés 2012. novemberében elfogadta a 2012. évi CLXVII. törvényt az egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő módosításáról.

A törvény önkormányzatokat érintő rendelkezése, hogy a közterület, illetve közintézmény nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, vagy olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal.

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2015. március 26-i ülésén döntött az alábbi utcanévváltozásokról:

RÉGI NÉV: Tanácsköz utca

ÚJ NÉV: Malom köz

1./ Tájékoztatni szeretnénk egyúttal az érintett lakosokat, hogy a változások átvezetése érdekében 2015. november 16-át követően szíveskedjenek ügyfélfogadási időben felkeresni a Somogy Megyei Kormányhivatal Járási Hivatal Marcali Okmányirodát (8700 Marcali, Petőfi u.14.), , ahol intézik a lakcímkártyák cseréjét, valamint a régi típusú személyi igazolványokból törlésre kerül a korábbi lakcím és ezekben az esetekben is lakcímkártya kerül kiadásra.

A forgalmi engedélyek esetében pedig az új lakcímkártya átvételét követő tizenöt napon belül az okmányirodát felkeresve az ügyfélnek át kell vezettetnie a változásokat.

Fontos, hogy a Marcali Járási Hivatal Járási Földhivatala a Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal értesítésének birtokában elvégzi az ingatlan címének szükséges átvezetését az ingatlan-nyilvántartásban, azonban az ingatlan tulajdonos lakcímváltozásának átvezetését magának a tulajdonosnak kell kezdeményeznie a lakcímkártyájuk bemutatásával a Marcali Járási Hivatal Járási Földhivatalánál ügyfélfogadási időben.

2./ Tájékoztatjuk továbbá az érintetteket arról is, hogy a regisztrált álláskeresők a lakcímváltozásokat személyesen (lakcímkártyájuk bemutatásával) jelenthetik be az illetékes munkaügyi kirendeltségen.

A változások – fent említett okokból történő – átvezetése díj- és illetékmentes!

Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Lakosokat, hogy a Balatonszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal az utcanévváltozásokról hivatalosan kiértesíti az alábbi szerveket is:

Somogy Megyei Kormányhivatal (ezen belül a Marcali Járási Hivatal és az egyes szakigazgatási szervek, pl.: Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerv, Munkaügyi Központ, Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság),

- Nemzeti- Adó- és Vámhivatal,

- Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal,

- Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság,

- Marcali Rendőrkapitányság,

- Magyar Államkincstár.

A fent említett hivatalos szervek, hatóságok esetében célszerű telefonon, személyesen vagy e-mail útján érdeklődni az adatváltozás átvezetéséhez szükséges – esetleges – egyéb teendőkről.

Értesítjük továbbá a Tisztelt Lakosokat arról is, hogy hivatalunk az utcanévváltozásokról hivatalosan tájékoztatta az alábbi szolgáltatókat is:

- E-ON Hungária Zrt.

- DRV Zrt.

- Magyar Telekom Nyrt.

- Kéthely és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet

- Magyar Posta Zrt.

A fenti szolgáltatók esetében ugyanakkor előfordulhat, hogy az egyes szerződések módosításához személyes közreműködés is szükséges, így azt javasoljuk, hogy érdeklődjenek (telefonon, személyesen, e-mail útján) az egyes szolgáltatóknál az esetleges teendőkkel kapcsolatosan.

Török Csilla jegyző