ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta központ,
- két ATM,
- két játszótér,
- múzeumok (Csillagvár, Tájház),
- téglagyár (Wienerberger),
- Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt.,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Sörművek),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház...

Statisztika:

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

62.6%HUNGARY HUNGARY
24.1%UNITED STATES UNITED STATES
2.5%AUSTRALIA AUSTRALIA
1.6%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
1.5%GERMANY GERMANY
1.4%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC
1%AUSTRIA AUSTRIA
0.7%SLOVAKIA SLOVAKIA
0.5%ROMANIA ROMANIA
0.4%SWITZERLAND SWITZERLAND

Látogatók

Tegnap:  83
Ezen a héten:  162
A múlt héten:  476
Ebben a hónapban:  1395
A múlt hónapban:  1843
Összesen:  19449


KÖZADATKERESŐ

Kérdőív PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2014 november 07. (péntek) 19:16

A Budapesti Gazdasági Főiskola 2014 augusztusában kutatást indított, melynek célja, hogy mérhetővé és összehasonlíthatóvá tegye a Balaton régió településeinek turizmusban betöltött szerepét.

A főiskola diákjai ezért november 7. és 9. között felkeresik a Balaton régió településeit, hogy a lakosság véleményét személyes beszélgetések keretében ismerhessék meg. Reményeink szerint a lakosság szívesen segít majd abban, hogy hiteles kép alakuljon ki arról, mennyire fontos is számukra a turizmus, segít-e a napi megélhetésben, a munkahely megtalálásában, vagy egyszerűen az emberi kapcsolatok ápolásában? Hozzájárul-e a jó közérzet kialakulásához, a gyarapodáshoz, az élet minőségének javításához? Esetleg milyen bajoknak a forrása?

A konzultáció interneten is bonyolítható. A következő link korlátozás nélkül továbbítható, rákattintva azonnal a körülbelül 6-8 perc alatt kitölthető kérdőívhez jutunk:

https://www.surveymonkey.com/s/Balaton2014

A kutatásnak persze számos egyéb eleme is van, így létrejön egy olyan település szintű adatbázis, amelyben egységesen megjelennek az összes hiteles forrásból (elsősorban a Központi Statisztikai Hivatalból, az önkormányzati nyilvántartásokból) származó adatok, továbbá 2015 nyarán az ide érkező belföldi és külföldi turisták véleményét is megismerik és közkinccsé teszik majd a kutatók.

Mindezek megismerése az önkormányzatok számára is fontos, hiszen a lakossági lekérdezés lezárását követően a turizmus helyi feltételeivel és gondjaival kapcsolatos ismereteik lényegesen bővülhetnek. Nyilvánvalóbb lesz a turizmus település életében betöltött szerepe, a gazdasági, társadalmi és környezeti és fenntarthatósági szempontok figyelembe vétele, valamint több lehetőség nyílik majd olyan pályázati források elnyerésére, amelyek célja, hogy a turizmus révén a település sokoldalú gyarapodásának, fejlesztésének, élhetőbbé tételének távlatai még szélesebbre nyílhassanak.

A Főiskola kutatásának a részletes leírása egyébként – a teljes átláthatóság jegyében - elérhető az internet segítségével is, a http://www.bgf.hu/kvik/Szervezeti-egysegeink/oktatasiszervezetiegysegek/TURIZMUSIT/TDM-Kutatas honlapon.

Bármilyen felmerülő kérdésben szívesen állunk rendelkezésre! A BGF – KVIK Turizmus Intézeti tanszék titkárságán Berczellyné Szilágyi Réka ( Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. ), vagy Holczer Ágnes várja visszajelzésüket, észrevételeiket.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Dr. Szalók Csilla PhD. intézetvezető
Turizmus-Vendéglátás Intézet - BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.
Tel: 0036-1-374-6202
Fax: 0036-1-331-5720
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.