Aktuális programok:

ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta központ,
- két ATM,
- két játszótér,
- múzeumok (Csillagvár, Tájház),
- téglagyár (Wienerberger),
- Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt.,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Sörművek),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház...

Statisztika:

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

62.4%HUNGARY HUNGARY
24.2%UNITED STATES UNITED STATES
2.4%AUSTRALIA AUSTRALIA
1.6%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
1.5%GERMANY GERMANY
1.4%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC
1%AUSTRIA AUSTRIA
0.7%SLOVAKIA SLOVAKIA
0.5%ROMANIA ROMANIA
0.4%SWITZERLAND SWITZERLAND

Látogatók

Ma:  60
Tegnap:  62
Ezen a héten:  310
A múlt héten:  486
Ebben a hónapban:  1067
A múlt hónapban:  2101
Összesen:  19332


KÖZADATKERESŐ

Közlekedési információk PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2014 február 02. (vasárnap) 09:12

Az intenzív és tartós ónos eső miatt a Dunántúl több megyéjében a folyamatos munkavégzésünk ellenére több mellékút is járhatatlanná vált. Zalában 11, Veszprémben 1, Baranyában pedig szintén 1 alsóbbrendű úton nem közlekedhetnek autók. Utóbbi esetében ezen korlátozás miatt 4 település nem közelíthető meg országos közúton. Bács-Kiskun megye déli részén a hófúvások okoznak továbbra is gondot, emiatt 4 útszakaszon van érvényben korlátozás.

Bács-Kiskun megyében az intenzív hófúvások miatt járhatatlan az 5501-es jelű Kelebia-Baja összekötő út a megyehatár és az 53-as főút csomópontja (0-11 kilométerszelvény) között, az 5504-es jelű Tataháza-Bácsbokod összekötő út a 0-11 kilométerszelvények között, valamint az 5312-es jelű Kalocsa-Bácsalmás összekötő út a 49-61 kilométerszelvények között. Az 5507-es jelű Csikéria-Bácsszőlős összekötő út a 2-4 kilométerszelvények között csak nehezen járható. Zala megyében a 86-os főúttól nyugatra eső területeken a folyamatos sózás ellenére is kritikussá vált a jegesedés mértéke a mellékutakon. A fokozott csúszásveszély miatt gépjárművel járhatatlan a 7415-ös jelű mellékút Nova és Szilvágy között, a 75146-os maróci bekötőút, a 7534-es jelű út Bucsuta és Börzönce között, a 7539-es út Dobri, Tormafölde és Csömödér között, a 7541-es út Szentmargitfalva és Kiscsehi között, a 7542-es út Kiscsehi és Bázakerettye között, a 7543-as út Ortaháza ás Gutorfölde között, a 7549-es jelű út Kerkateskánd és Szécsisziget között, a 7416-os út Lentikápolna és Kerkabarabás között, a 7422-es út Mumór és Lentikápolna között, valamint a 7537-es út Borsfa és Lenti között. Baranya megyében a 6605-ös jelű mellékút szintén járhatatlanná vált, emiatt Kővágószőlös, Kővágótöttös, Cserkút és Bakonya nem közelíthető meg, vagyis elzárt települések. Veszprém megyében az ónos eső miatt a 71123-as jelű szigligeti bekötőút vált járhatatlanná.

Csak a kritikus térségekben, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyében 240 munkagépünk dolgozik megállás nélkül a szükséges síkosságmentesítési vagy hóeltakarítási munkákon – országosan 367 gépünk végez munkát az országos közúthálózaton.

Megye

járhatatlan út

dolgozó gépek

elzárt település

Győr-Moson-Sopron

0

29

nincs

Vas

0

24

nincs

Zala

11

38

nincs

Veszprém

1

25

nincs

Somogy

0

33

nincs

Tolna

0

17

nincs

Baranya

1

31

4

Bács-Kiskun

4

43

nincs

Összesen:

17

240

4

Útinform szolgálatunk 5.30 órai összesítése alapján a Dunántúlon továbbra is esik az ónos eső Vas és Zala megyében, a Bakonyban, Fertőszentmiklós és Győr térségében, Somogy és Baranya megy nagy részén, Sárbogárd, Solt, Kiskörös, Baja környékén, Nagykanizsa közelében havas eső esik. A főutak a szórás nyomán vizesek, nedvesek, de Szombathely, Pápa, Ajka, Veszprém, Tapolca és Sárbogárd környékén jegesek, síkosak. Nagykanizsa és Baja közelében havasak, latyakosak. A mellékutak Vas, Zala és Veszprém megyében, Sárbogárd, Kápolnásnyék, Szentendre és Solt környékén jegesek, síkosak, nehezen járhatóak. Az autópályák közül ónos esőt jeleztek az M7-es Zala és Somogy megyei szakaszáról, az M1-esen a pedig a bicskei szakaszról jeleztek jeges esőt. A szórás nyomán vizes, nedves a burkolat. A síkosság miatt Zala megyében a Lenti környéki mellékutak rendkívül nehezen járhatóak.

Az ónos eső miatt Vas, Somogy, Zala, Tolna, Fejér, Veszprém és Pest megye teljes területén korlátozzák a 7,5 tonna összsúlynál nehezebb gépjárművek közlekedését. Emellett Győr-Moson-Sopron megyén keresztül, Ausztria felől nem léphetnek be az országba a 7,5 tonnánál nagyobb súlyú járművek. Az M7-es autópálya teljes Somogy megyei szakaszán 60 km/h sebességkorlátozás van érvényben az ónos eső miatt.

A szerbiai hatóságok az országukban kialakult rendkívüli időjárási helyzet miatt továbbra sem engedik be a teljes teherforgalmat, illetve részlegesen (a csupán Szabadkáig közlekedő és szerb papírokkal rendelkező autósokat engedik át) a személygépjármű forgalmat is. Az intézkedés nyomán az 53-as főút tompai elkerülő szakasza a 79-es és 85-ös kilométerszelvények között járhatatlanná vált a veszteglő kamionok miatt, a személygépkocsi forgalmat Tompán keresztül terelik el. Társaságunk az M15-ösön, az M1-esen, az M6-oson, az M0-son, az M3-ason, valamint az M7-esen található elektronikus VJT kijelzőkön több nyelven is feltüntette a Szerbiára vonatkozó határátlépési korlátozást.

A felsoroltak miatt társaságunk nyomatékosan kéri a közlekedőket, hogy az ónos esővel érintett területeken továbbra se induljanak útnak! Kérjük az autósokat, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel Útinform szolgálatunk www.utinform.hu, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságwww.katasztrofavedelem.hu, az Országos Meteorológiai Szolgálat www.met.hu és az Országos Rendőr-főkapitányság www.police.hu weboldalát, illetve ezen szervezetek hivatalos közösségi oldalait, ahol friss információkat szerezhetnek az időjárási helyzet alakulásáról, az aktuális útállapotokról és az esetleges korlátozásokról.

Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető
Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztály