ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta központ,
- két ATM,
- két játszótér,
- múzeumok (Csillagvár, Tájház),
- téglagyár (Wienerberger),
- Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt.,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Sörművek),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház...

Statisztika:

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

62.4%HUNGARY HUNGARY
24.3%UNITED STATES UNITED STATES
2.5%AUSTRALIA AUSTRALIA
1.6%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
1.5%GERMANY GERMANY
1.4%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC
1%AUSTRIA AUSTRIA
0.7%SLOVAKIA SLOVAKIA
0.5%ROMANIA ROMANIA
0.4%SWITZERLAND SWITZERLAND

Látogatók

Tegnap:  83
Ezen a héten:  83
A múlt héten:  431
Ebben a hónapban:  1345
A múlt hónapban:  1843
Összesen:  19506


KÖZADATKERESŐ

Közlekedési információk PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2014 január 26. (vasárnap) 09:42

Társaságunk Útinform szolgálatának vasárnap kora reggeli összesítése alapján havazik az Északi-középhegységben, valamint az Alföld északi részén és a Tiszántúlon, szállingózik a hó Kiskőrös, Kecskemét, Makó és Békéscsaba környékén, máshol csapadékmentes az idő. A keleti országrészben -7, a Dunántúlon -8 és -13 C fok közötti a hőmérséklet. A friss hóréteg vastagsága az Északi-középhegységben a legnagyobb, 5–7 centiméter közötti, az M3-as autópályán, a hajdúnánási szakaszon 8, Ófehértónál 6 centiméter. Országszerte jó a látótávolság, néhány helyen elszórtan párás a levegő. Balassagyarmat, Nyírbátor és Debrecen környékén közepes (100–300 méter) a belátható útszakasz. Gyenge a légmozgás, Vác térségében mértek közepes (30–39 km/h közötti) értékeket.

 

Társaságunk az éjszakai és hajnali órákban is folyamatosan dolgozott, illetve jelenleg is dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, az 5 órai állapot szerint közel 300 munkagépünk végzi megállás nélkül téli feladatait az érintett területeket. A főutak burkolata a Dunántúl déli részén sónedves vagy felszáradóban van, Bajánál letaposott havas, Nagyatád térségében hókásás, Marcalinál és Harkánynál hóbordás, Keszthely környezetében jégbordás szakaszokra is számítani kell, a Balatontól északra mindenhol száraz a burkolat. Keleten általában sónedves, hókásás vagy latyakos a főutak burkolata, Balassagyarmat, Kisvárda, Nyírbátor, Debrecen, Szentes és Szeged környékén viszont az intenzív havazás nyomán havasak. A mellékúthálózat Vas, Somogy, Tolna és Baranya megyében hóbordás vagy letaposott havas, jégbordás szakaszokat jelentettek Lenti, Keszthely, Tapolca és Szántód térségéből, a keleti országrészben letaposott havas, hókásás vagy havas az alsóbbrendű úthálózat.

 

Az M5-ös és az M6-os autópálya végig sónedves, az M3-as autópálya a káli, a hajdúnánási és az ófehértói szakaszon hókásás, Emőd és Hajdúböszörmény környezetében azonban téliesebbek az útviszonyok.

A többi gyorsforgalmi út száraz.

 

A folyamatos hófúvások miatt társaságunk 2014. január 25. 22.30-tól lezárta az alacsony forgalmú, kisebb úthálózati szereppel rendelkező 3704-es számú út négy kilométeres szakaszát Pere és Abaújszántó települések között. Kerülni Gibárt vagy Abaújkér felé lehet, tehát elzárt település nincs így az országban. A lezárt útszakasz felszabadításáról a lehető legrövidebb időn belül gondoskodunk!

 

Továbbra is arra kérjük a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról! Útinform szolgálatunk munkatársai a hivatalos Facebook és Twitter oldalainkon továbbra is folyamatosan osztanak meg útállapotokról szóló összesítéseket, emellett a rendkívüli közlekedési eseményekről (balesetek, lezárások stb.) a www.utinform.hu weboldalon is informálódhatnak a közlekedők, diszpécsereink elérhetőségeit szintén ezen az oldalon érhetik el.

 

Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető
Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztály