Aktuális programok:

ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta központ,
- két ATM,
- két játszótér,
- múzeumok (Csillagvár, Tájház),
- téglagyár (Wienerberger),
- Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt.,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Sörművek),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház...

Statisztika:

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

62.4%HUNGARY HUNGARY
24.3%UNITED STATES UNITED STATES
2.4%AUSTRALIA AUSTRALIA
1.6%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
1.5%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC
1.4%GERMANY GERMANY
1%AUSTRIA AUSTRIA
0.7%SLOVAKIA SLOVAKIA
0.5%ROMANIA ROMANIA
0.4%SWITZERLAND SWITZERLAND

Látogatók

Ma:  30
Tegnap:  124
Ezen a héten:  154
A múlt héten:  486
Ebben a hónapban:  911
A múlt hónapban:  2167
Összesen:  19237


KÖZADATKERESŐ

Nagyida egyesítette Európa nemzeteit PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2013 augusztus 16. (péntek) 17:08

NagyidaNagyida egyesítette Európa nemzeteit egy pár napra. Az „EUROPE FOR CITIZENS” (Európa a polgárokért) program keretén beül 2013. június 28-30. között az Európai Unió különböző részein élő emberek találkozóját rendezte meg Nagyida község, hogy megismerjük egymást Európán belül.

A meghívást elfogadták a romániai, a magyarországi és a szerbiai testvértelepülések. Összesen 207-en jöttek el. A háromnapos rendezvény sikeres megszervezésében és lebonyolításában Nagyida több, mint 400 lakosa segédkezett, valamint a község non-profit szervezetei is, mint pl. az Ilosvai Néptáncegyüttes, a Református- és a Katolikus Egyház, a Kisállattenyésztők Szervezete és nem utolsó sorban a Vadász Szövetség.Beszélgetés

Nagyida gazdag kulturális programot szervezett mindenki számára. A rendezvény anyagi támogatását főleg az EU „Europe for Citizens ” programján keresztül biztosították. A résztvevők között kölcsönös vélemény- és tapasztalatcserére került sor, tekintet nélkül az etnikai, nemzetiségi és nyelvi akadályokra.

Megnyitó - péntekNagyida polgármestere, Beluscsák Gyula fogadta a vendégeket és röviden bemutatta a község történelmi múltját és jelenét. Ezután következett a résztvevő települések polgármestereinek önkormányzati kérdésekkel kapcsolatos munkamegbeszélése . A program keretén belül zajlott le a NAGYIDAI FALUNAP is, s ezen belül a futballpályán megrendezett sportnap. Az amfiteátrum színpadán folklór együttesek léptek fel, a falu utcáin kisvonat közlekedett. A gyerekek is kedvükre válogathattak a különböző attrakciók közül, mint pl. trambulin, körhinta, felfújható vár.

A meghívott vendégek megismerhették a Kelet-Szlovákiai metropolist, Kassát. Meglátogatták a szent Erzsébet Dómot, ahol megtekintették Rákóczi Ferenc nyughelyét is. Természetesen felkeresték Kassa több történelmi nevezetességét is. A rendezvény záró akkordjaként a magyarországi KARTHÁGÓ együttes adott fergeteges koncertet.

A „EUROPE FOR CITIZENS” káprázatos tűzijátékkal zárult.

(forrás: Demko Tamás, Nagyida)