Aktuális programok:

ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta központ,
- két ATM,
- két játszótér,
- múzeumok (Csillagvár, Tájház),
- téglagyár (Wienerberger),
- Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt.,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Sörművek),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház...

Statisztika:

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

62.4%HUNGARY HUNGARY
24.3%UNITED STATES UNITED STATES
2.4%AUSTRALIA AUSTRALIA
1.6%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
1.5%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC
1.4%GERMANY GERMANY
1%AUSTRIA AUSTRIA
0.7%SLOVAKIA SLOVAKIA
0.5%ROMANIA ROMANIA
0.4%SWITZERLAND SWITZERLAND

Látogatók

Ma:  27
Tegnap:  124
Ezen a héten:  151
A múlt héten:  486
Ebben a hónapban:  908
A múlt hónapban:  2167
Összesen:  19234


KÖZADATKERESŐ

Ülésezett a képviselő-testület PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2011 augusztus 05. (péntek) 10:00

ÜlésAugusztus 4-én délután soros ülését tartotta a balatonszentgyörgyi képviselő-testület. Az ülésen számos fontos döntés született, köztük személyi változásokról is szavazott a grémium. A testület teljes (7 fő) létszámmal vett részt az ülésen.

 

A napirend elfogadását követően Nagy Lajos polgármester számolt be az előző ülés óta tett intézkedésekről, a lezajlott eseményekről. Takácsné Lengyel Valéria képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke a közelmúlt élelmiszer-banki pályázatának lebonyolításáról számolt be. Elmondta: az ősszel újabb adományokat osztanak a rászorulók között. A beszámolót hét igennel egyhangúlag elfogadta a testület.

 

Az első napirendben a vagyonrendeletet módosították. Ennek lényege, hogy 5 millióról 10 millió forintra emelték azt az értékhatárt, ami felett az önkormányzati vagyont csak versenytárgyalás útján lehet értékesíteni, használatba adni.

Másodikként földterület-értékesítési ügyekről tárgyaltak. Néhány perces vitát követően a polgármester javaslatára az ügyet levették a napirendről, a következő ülésen újra tárgyalnak róla.

A következő pontban a nehéz gazdasági helyzet ellenére a képviselő-testület - szintén egyhangúlag - megerősítette a költségvetésben már korábban is kifejezett szándékát, hogy a helyi lakosok helyi iskolába járó gyermekeinek tankönyv költségét 100 %-ban átvállalja.

A következő napirendet Nagy Lajos polgármester szóban terjesztette elő. Arra kérte a képviselőket, hogy szavazzanak az SZMSZ módosításáról abban a tekintetben, hogy a testület három bizottságának külső tagjai (négy fő) a jövőben a testületi ülésen tanácskozási joggal vehessenek részt. A testület hét igennel ezt is támogatta.

Az egyéb napirendi pontok között elsőként a Csillagvár múzeum bérlőjének kéréséről esett szó, aki a bérleti díj eltörlését kérte. Arról született döntés, hogy a mivel a múzeum tulajdonosa, a Magyar Államkincstár is bérletet szed be az önkormányzattól, a kérést továbbítják. Amennyiben a kincstár is lemond a díjról, az önkormányzat is ezt fogja tenni.

A folytatásban személyi kérdésekről döntöttek. Vass Béla Gyula, aki a Szociális és Egészségügyi Bizottság külső tagja volt, lemondott tagságáról, ezt a testület elfogadta. Helyette a polgármester Farkas László Nándort javasolta, aki a jelölést elfogadta. A testület egyhangúlag megszavazta, majd az új tag esküt tett.

Ezt követően a polgármester Farkas László alpolgármesteri címének visszavonását kezdeményezte. Titkos szavazással, négy igennel és három nemmel a testület megvonta a bizalmat az alpolgármestertől. Nagy Lajos ezt követően javaslatot tett az új alpolgármesterre Hetényi Tamás Péter személyében. A jelölés a képviselőt meglepte, de elfogadta. A szavazati arány megegyezett az előzővel: négy igennel támogatta a testület a javaslatot, három ellenében az eskütétel után Hetényi Tamás Péter lett az új alpolgármester Balatonszentgyörgyön (szintén titkos szavazással). Tiszteletdíja nem változik: bruttó 120.000 Ft havonta.

A polgármester ezután bejelentette: a jövőben a törvény adta lehetőséggel élve, társadalmi megbízatású alpolgármestert kinevezését is javasolja (erre a községben még nem volt példa korábban). Erre a tisztségre Vass Béla Gyulát kérte fel, aki ezt elfogadta. Ismét titkos szavazás következett, aminek eredményeként Vass Béla Gyulát is négy képviselő támogatta, három ellenében. Az újabb eskütétel után az ülés zárása előtt kisebb ügyekről esett még szó Balatonszentgyörgyön.