Aktuális programok:

ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta központ,
- két ATM,
- két játszótér,
- múzeumok (Csillagvár, Tájház),
- téglagyár (Wienerberger),
- Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt.,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Sörművek),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház...

Statisztika:

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

62.4%HUNGARY HUNGARY
24.2%UNITED STATES UNITED STATES
2.4%AUSTRALIA AUSTRALIA
1.6%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
1.5%GERMANY GERMANY
1.4%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC
1%AUSTRIA AUSTRIA
0.7%SLOVAKIA SLOVAKIA
0.5%ROMANIA ROMANIA
0.4%SWITZERLAND SWITZERLAND

Látogatók

Ma:  60
Tegnap:  62
Ezen a héten:  310
A múlt héten:  486
Ebben a hónapban:  1067
A múlt hónapban:  2101
Összesen:  19332


KÖZADATKERESŐ

Tovább épül a kapcsolat Nagyidával PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2011 május 26. (csütörtök) 23:40

Nagy Lajos és dr. Beluscsák GyulaMájus 26-án először találkozott egymással testvértelepülésünk, Nagyida ősszel megválasztott polgármestere, valamint Balatonszentgyörgy első embere. A két vezető - többek között - a kapcsolat további építéséről állapodott meg.

A déli órákban érkezett a négy tagú delegáció a balatonszentgyörgyi polgármesteri hivatalhoz. Dr. Beluscsák Gyula polgármester kíséretében három nagyidai képviselő is érkezett: Galajda Szilvia, Szabó Krisztián, Tímár János. A polgármesteri hivatalban először is az immár 31 éves múltra visszatekintő kapcsolat további sorsáról esett szó. Beluscsák Gyula úgy nyilatkozott: tovább szeretne menni az elődje, Snyir Ferenc által kitaposott úton. (Snyir Ferencet a 2010. november 27-én lezajlott szlovákiai választásokon utasította maga mögé a Nagyida melletti Gombos településről származó állatorvos, Beluscsák Gyula.) Nagy Lajos polgármester örömét fejezte ki a szándék hallatán és a kapcsolat további erősítéséről biztosította a vendégeket.

A testvérkapcsolat egyik fontos eleme a Szabó Krisztián református lelkész által gondozott, elsősorban fiatalokat érintő, egymáshoz való látogatás. Ennek keretében szervezzük meg immár rendszeresen az év eleji sítábort, amikor mi utazhatunk Szlovákiába, Vysná Bocára. Nyáron a nagyidai fiatalok látogatnak el hozzánk és és töltenek el néhány vidám napot a Balaton partján. A megbeszélés során Vass Béla iskolaigazgatóval is egyeztettek az idei időpontról: július 11-én hétfőn érkeznek az elsősorban 14 és 16 év közötti nagyidai fiatalok, akik az erre a célra átalakított Dobó István Általános Iskolában lesznek majd elszállásolva. A tervek szerint július 15-én pénteken pedig hazautaznak.

Az egyéb aktuális kérdések áttekintése után a küldöttség meglátogatta Brieber László h. esperest és természetesen megnézték a templomot. Megtekintették a nyári tábor résztvevőinek majdan otthont adó és felújított iskolát, valamint ellátogattak a szintén felújított Művelődési Házba is. A program végén Nagy Lajos polgármester ebédre látta vendégül a delegációt, akik aztán 16 óra után utaztak el Balatonszentgyörgyről.