Aktuális programok:

ez mind van nálunk:

- három étterem (wifivel),
- szálláslehetőségek,
- benzinkút (LPG is),
- háziorvos,
- fogorvos,
- gyógyszertár,
- négy élelmiszerbolt,
- két műszaki bolt,
- posta központ,
- két ATM,
- két játszótér,
- múzeumok (Csillagvár, Tájház),
- téglagyár (Wienerberger),
- Dél-Balaton Mezőgazdasági Zrt.,
- vízpalackozó üzem (Garai),
- sörgyártó üzem (Sörművek),
- autószerelő (gumi is),
- METRO raktár,
- a környék legszebb vasútállomása,
- iskola, óvoda,
- Művelődési Ház,
- futballpálya, teniszpálya,
- kiváló mobiltérerők (3G, 4G),
- térfigyelő kamerarendszer...

Statisztika:

JoomlaWatch Stats 1.2.8b by Matej Koval

Országok

49.3%HUNGARY HUNGARY
25.6%UNITED STATES UNITED STATES
11.3%CHINA CHINA
3.9%GERMANY GERMANY
3.4%AUSTRALIA AUSTRALIA
1.3%UNITED KINGDOM UNITED KINGDOM
0.8%NETHERLANDS NETHERLANDS
0.7%AUSTRIA AUSTRIA
0.6%SWITZERLAND SWITZERLAND
0.5%CZECH REPUBLIC CZECH REPUBLIC

Látogatók

Ma:  21
Tegnap:  47
A múlt héten:  406
Ebben a hónapban:  285
A múlt hónapban:  1708
Összesen:  26969


KÖZADATKERESŐ

Nagyforgalmú közlekedési létesítmények zajcsökkentési intézkedési terve PDF Nyomtat Email
SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook
2019 december 11. (szerda) 12:46

A környezeti zaj kezeléséről és értékeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rend.) értelmében a rendeletben meghatározott éves forgalomnagyságot meghaladó közlekedési létesítményekre stratégiai zajtérképet és zajcsökkentési intézkedési tervet kell készíteni és rendszeres időközönként felülvizsgálni. A Korm. rend. 1. § (3) bekezdés b) pontja és a (3a) bekezdés b) pontja az előbbi feladat ellátását a közlekedésért felelős miniszter által kijelölt szervezethez telepíti. A miniszteri kijelölés alapján a fő közlekedési létesítmények közül a nagyforgalmú vasutak (30 000 szerelvény/évnél nagyobb forgalmú vasútvonalak) és a nagyforgalmú közutak (3 millió jármű/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) stratégiai zajtérképeinek és intézkedési terveinek elkészítését és felülvizsgálatát a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) végzi.

A Korm. rend.-ben előírtaknak megfelelően a KTI elkészítette a nagyforgalmú közutakra és a nagyforgalmú vasutakra vonatkozó intézkedési tervek tervezetét (intézkedési tervjavaslat). A társadalmi egyeztetést követően a KTI a beérkezett vélemények figyelembevételével véglegesíti az intézkedési terveket.

A felmerült észrevételeket az Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címre kérjük továbbítani, legkésőbb 2020. január 31-ig.

Az intézkedési tervjavaslat letöltéséhez kérjük, hogy az alábbi linken keresztül elérhető webhelyen jelentkezzen be a lent megadott felhasználónévvel és jelszóval (ajánlott internet böngészőprogram: Google Chrome):

- webhely: http://elza.kti.hu/online_iterv

- felhasználónév: balatonszentgyorgy21324

- jelszó: mxtLIMmx

Az intézkedési tervjavaslatot az alábbi dokumentumok tartalmazzák:

- Általános leírás – Intézkedési terv – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus,

- Műszaki dokumentáció – Intézkedési terv – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus,

- Somogy – Balatonszentgyörgy – Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése III. ciklus – intézkedési terv – Közúti

A fenti dokumentumok közül az általános leírás és a műszaki dokumentáció közvetlenül pdf formátumban letölthető, míg a település specifikus közúti intézkedési terv letöltéséhez a megnyitott file fölött az egér jobb gombjának megnyomásával a nyomtatás funkciót választva, a „Cél” rubrikában a „Mentés PDF-ként” opciót beírva a file pdf formátumban lementhető.

A webhelyen elérhető stratégiai zajtérképekhez tartozó dokumentumok („Általános leírás – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus”, „Műszaki dokumentáció – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus”, „Somogy – Balatonszentgyörgy – Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése III. ciklus – települési érintettség adatok – Közúti”) egyeztetésére 2018-ban már sor került, ezért azok csak tájékozató jellegűek, nem képezik a jelen egyeztetés tárgyát.

Az intézkedési tervjavaslatokhoz kapcsolódó, a KTI által 2018-ban készített stratégiai zajtérképek a http://ugyelza.kti.hu/map/ linken keresztül bárki számára bejelentkezés nélkül is elérhetőek.

Az üggyel kapcsolatos kérdésekben forduljanak bizalommal kapcsolattartóinkhoz e-mailben ( Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. ) vagy munkanapokon 9:00 és 15:00 között telefonon (technikai jellegű kérdések: +36 (1) 371-5989, egyéb ügyekben: +36 (1) 371-5842 vagy +36 (1) 371-5820).

Parászka Viola osztályvezető

KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET NONPROFIT KFT.

STRATÉGIAI, KUTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉS KUTATÓKÖZPONT Közlekedésakusztikai Osztály